دسته بندی محصولات

تلسکوپ

ما هر روز از یک تلسکوپ استفاده نمی کنیم و حتی اگر کار و تحصیل مان به آن وابسته نباشد، شاید هرگز سراغش نرویم. اما چرا که نه؟ تلسکوپ ها دری به جهان ِدیگری مقابل مان می گشایند که نباید از کنارش به سادگی گذشت: یعنی علم نجوم. اینکه Telescope را کجا قرار دهید و از آن در چه مکانی استفاده کنید هم بسیار مهم و هم تعیین کننده‌ی نحوه‌ی استفاده از آن است. پس به شما در انتخاب نوع و نحوه‌ی استفاده از آن کمک خواهد کرد.

کاربرد تلسکوپ خانگی و حرفه ای

برخی ها هستند که تلسکوپ را روی پشت بام خانه خود قرار می دهند و شب ها به سراغش می روند. برخی دیگر ترجیح می دهند تا وقتی به سفر های کویری یا جنگلی رفتند سعی کنند از Telescope خود استفاده کرده و ستاره ها را شکار کنند.  تمامی این موارد، به استفاده از این وسایل به صورت خانگی و کاربرد های عادی خلاصه می شود. اما اگر برای تحصیل و کار از این وسایل استفاده می کنید، موضوع کاملا متفاوت خواهد شد.
اگر کاربر معمولی و عادی یک تلسکوپ هستید، باید اقدام به خرید آن گروه از محصولاتی کنید که پایه‌ی سمتی ارتفاعی دارند. آنها را می توان روی بالکن، پشت بام، وسط کویر و جنگل قرار داد و به راحتی از آنها استفاده کرد. پایه‌ی این نوع محصولات، مانند سه پایه‌ی عکاسی است. بنابراین به شما کمک می کند بدون نگرانی فقط از داخل Telescope به داخل آسمان چشم بدوزید. بدون اینکه نیاز باشد آن را به صورت دستی تنظیم کنید.
اگر آماتور هستید می توانید پایه های دابسونی را انتخاب کنید که در بین کلیه پایه های سمتی ارتفاعی محبوبیت ویژه ای دارند. شما به راحتی می توانید پایه را جابجا کنید و هر سمتی که میل داشتید، تلسکوپ را تنظیم نمایید. در این نوع پایه ها یک غلتک دارد. این غلطک بین صفحه‌ی بالا و پایین ِ پایه قرار گرفته است. جابجایی ِآن به واسطه این غلطک به راحتی انجام می شود و به همین دلیل افراد آماتور به استفاده از این نوع پایه بیشتر تمایل دارند تا هر مدل دیگری.
البته جای نگرانی نیست. بسیاری از شرکت ها و برند هایی که اقدام به تولید این محصولات می کنند، در صورت تولید تلسکوپ آماتور، آن را روی پایه های دابسونی قرار می دهند تا کار کردن برای افراد آماتور آسان باشد. در نتیجه جابجایی ِTelescope و تماشای آسمان به راحتیِ آب خوردن خواهد بود. آیا هنوز هم برای خرید این وسایل شک دارید؟

انواع تلسکوپ

برای انتخاب بهترین تلسکوپ جهان، قرار نیست که حتما مُنجم خوبی باشید. امروزه با جستجوی کوتاهی در سطح اینترنت می توان نظرات موافق و مخالف تعداد زیادی از کاربران را در مورد استفاده و کاربرد یک وسیله‌ی خاص، به راحتی پیدا کرد. به خصوص اگر این وسیله، چندان پرکاربرد نباشد.
درست است که داشتن Telescope برای افرادی که هر از گاهی از داخل آن به دل آسمان سفر می کنند واجب نیست، اما در هر صورت، وقتی برای خریدِ آن اقدام می کنید، باید بسیار حساب شده عمل کنید.

پارامتر های مهم در انتخاب و قیمت خرید تلسکوپ

برای اینکه بهترین تلسکوپ عمرتان را انتخاب کنید، باید هدفتان را از خرید مشخص کنید. اینکه چه نوع تلسکوپی انتخاب کنید، به نوع استفاده‌ی شما بستگی دارد. برای اینکه بهترین Telescope را بخرید باید ببینید که چقدر می توانید برای آن هزینه کنید؟ هدفتان از خرید ِآن چیست؟ آیا می توانید یک Telescope حرفه ای بخرید و از آن استفاده کنید یا اینکه یک کاربر خانگی هستید و دانش شما نسبت به آسمان و علم نجوم محدود به اطلاعات عمومی و کُلی است.
دسته بندی انواع تلسکوپ ها بر اساس ساختار شان انجام می شود و عملکردی که دارند. از ابتدای ساختن ِاولین Telescope، که توسط گالیله استفاده می شدند تا به امروز، طیف وسیعی از آنها وجود دارند که به کشف آسمان پر رمز و راز کمک کرده اند. اولین Telescope ها، شکستنی بودند. نامِ دیگر آنها را گالیله ای نهاده اند چون معمولا گالیله از آنها استفاده می کرد. عملکرد این نوع تسکوپ ها ساده و طبق شکست نور است. اگر منجم یا کاربر آماتوری هستید که اطلاعات زیادی در مورد استفاده از این وسایل ندارید، می توانید اقدام به خرید این نوع کنید و از آن لذت ببرید.
بعد از آنها، تلسکوپ های نیوتونی ساخته شد. به این نوع، نام دیگری هم می دهند: انعکاسی. تفاوت این مدل با مدل های قبلی در این بود که نوع گالیله ای از عدسی محدب استفاده می کرد. در حالی که عدسی های نوع نیوتونی، مقعر بود. پس از این دو، تلسکوپ های ترکیبی تولید شد. این نوع نیز ترکیبی بود از فناوری انعکاسی و شکستنی. نام دیگر این نوع، کاتادیوپتریک می باشد.
حال که با انواع Telescope ها و کارایی شان آشنا شدید، بهتر می توانید برای خرید و انتخاب آنها اقدام نمایید.
 

بهترین برند های تلسکوپ خانگی و حرفه ای

بهترین برند های تلسکوپ، کاملا شناخته شده و کاربردی هستند. برند هایی مانند سلسترون، اسکای واچر، مید، نشنال جئوگرافیک و غیره از جمله محبوب ترین برند هایی هستند که می توانید در این زمینه پیدا کنید. حتی توصیه می شود که وقتی اقدام به خرید Telescope از این برند ها کردید، حتما لوازمِ جانبیِ آن را از همان برندی انتخاب کنید که Telescope را خریداری کرده اید. زیرا این کار باعث می شود تا قابلیت استفاده و مچ شدن اجزای آن کنار هم، ممکن شود و شما به مشکل خاصی برخورد نکنید.

قیمت تلسکوپ

قیمت تلسکوپ ها به چه عواملی وابسته است؟ اولین نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که بسیاری از کاربران گمان می کنند، بزرگتر بودن Telescope نشان دهنده بهتر بودن ِآن است و لابد به همین دلیل قیمت بیشتری دارد. پس اقدام به خرید آن می کنند که کاملا اشتباه است.
ظاهر و شکل تلسکوپ نباید معیار انتخاب شما باشد. اینکه هدفتان از خرید و استفاده از این دست وسایل چیست، تا حد زیادی قیمت و اندازه و ظاهر Telescope را تعیین می کند. پیشنهاد می شود در صورتی که کاربر آماتور هستید، به سراغ Telescope های تخصصی نروید و تنها تلسکوپ های گالیله ای را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی از آن استفاده نمایید.
به علاوه، در درجه اول به بودجه خود نگاهی بیندازید. تلسکوپ های امروزی به هیچ وجه ارزان قیمت نیستند و نمی توان با چشم بسته اقدام به انتخاب آنها کرد. اگر تلسکوپی که انتخاب کرده اید از همه نظر (کاربری و قیمت) عالی است، حتما به ابعاد و نحوه حمل و نقل آسان آن هم توجه داشته باشید.

 

مشاهده بیشتر

1

در حال بارگذاری 40 رکورد بعدی

در حال بارگذاری 40 رکورد بعدی