دسته بندی محصولات
دسته‌بندی‌های کالای دیجیتال

باتری گوشی

1

در حال بارگذاری 40 رکورد بعدی

در حال بارگذاری 40 رکورد بعدی

باتری گوشی چیست؟

باتری گوشی یکی از اجزای تشکیل دهنده گوشی موبایل است که خاموش و روشن بودن دستگاه گوشی موبایل به وجود یا عدم وجود آن وابسته است. باتری گوشی بی شک از مهم ترین قطعات سخت افزاری و جزء لاینفک یک گوشی موبایل است که به دلیل برخورداری از قابلیت ذخیره مقادیر تقریبا زیادی انرژی در خود،  باعث می شود گوشی موبایل بدون نیاز به منبع دیگر انرژی به صورت متحرک و جابجایی پذیر برای یک مدت زمان خاص کار کند. انرژی یک باتری موبایل پس از تمام شدن توسط یک شارژر که به صورت خاص برای آن موبایل و باتری طراحی شده، قابل بازیابی است.
 

انواع باتری گوشی موبایل

انواع مختلفی از باتری گوشی موبایل وجود دارد که؛ نوع ساخت، کارکرد، ظرفیت، سرعت شارژ شدن و … نقاط تفاوت آن ها هستند به همین منظور برای انتخاب بهتر یک گوشی با باتری خوب لازم است که انواع باتری گوشی را با جزئیات کامل بشناسید.


 

باتری موبایل لیتیومی

یکی از انواع باتری گوشی که در ساخت و طراحی گوشی موبایل ها از آن استفاده می شود، باتری لیتیومی است چرا که این نوع باتری در مقایسه با دیگر انواع باتری که کاندید استفاده در گوشی موبایل ها هستند، حجم و اندازه کمتری را نیاز دارند. از این رو می بینید که در ساخت انواع گوشی موبایل ها از این نوع باتری گوشی استفاده می شود.

 

باتری گوشی لیتیوم یونی  - Li-ion battery

یکی از انواع باتری های گوشی از خانواده لیتیوم، باتری لیتیوم یونی (Li-ion battery ) است که ساختار آن از الکترود های منفی، الکترود های مثبت و الکترولیت های مایع تشکیل شده است.این نوع باتری موبایل از باتری های محبوب، قابل شارژ و  با طول عمر قابل قبول در میان انواع گوشی موبایل و همچنین قابل تعویض توسط کاربر است. نحوه کار باتری های لیتیوم یونی به این صورت است که به هنگام شارژ یون های لیتیومی از الکترود مثبت به سمت الکترود منفی می روند. برعکس این حرکت به هنگام تخلیه شارژ باتری گوشی اتفاق می افتد. از جمله نقاط ضعف و قوت باتری های Li-Ion می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

نقاط قوت باتری گوشی لیتیوم یونی

  • چگالی انرژی بالا
  • تخلیه شارژ کند
  • جلوگیری از شارژ بیش از حد
  • تعویض آسان توسط کاربر

 

نقاط ضعف باتری گوشی لیتیوم یونی

  • چندان سبک نیست
  • تخلیه شارژ حتی اگر از گوشی استفاده نشود.
  • خطر داغ شدن و انفجار در صورت خرابی

 

باتری گوشی لیتیوم پلیمر - LiPo  battery

یکی دیگر از باتری های لیتیومی قابل شارژ، باتری های لیتیوم پلیمری (LiPo  battery) است که در ساختار آن از الکترولیت های جامد ژل مانند استفاده شده است. از ویژگی های بارز این نوع باتری گوشی، سطح پایین خود تخلیه یا به عبارتی حفظ و نگهداری شارژ به مدت طولانی در صورت عدم استفاده از گوشی موبایل است. طراحی این باتری های لیتیوم پلیمر به گونه ای است که بدنه این باتری را در مقابل خطراتی نظیر: آتش سوزی، انفجار و … بسیار مقاوم می کند و این خود می تواند دلیلی بر قیمت نسبتا بالای این باتری گوشی باشد. در ساخت و طراحی گوشی های آیفون غالبا از باتری موبایل لیتیوم پلیمری استفاده می شود.

 

نقاط قوت باتری گوشی لیتیوم پلیمر

  • وزن سبک
  • حفظ شارژ به مدت طولانی
  • ایمنی بیشتر

نقاط ضعف باتری گوشی لیتیوم پلیمر

  • چگالی انرژی کمتر
  • گرانتر در مقایسه با باتری گوشی  Li-Ion
  • عمر مفید کمتر
  • غیر قابل تعویض توسط کاربر و نیاز به تکنسین متخصص

تقریبا مدت هاست که شرکت های تولید کننده گوشی موبایل از جمله؛ سامسونگ، اپل و … از باتری های جدانشدنی در ساخت گوشی های خود استفاده می کنند. بنابراین دسته بندی دیگری که برای انواع باتری موبایل می توان در نظر گرفت براساس قابلیت جدا شدن باتری های گوشی است.

 

باتری گوشی جداشدنی ( Removable)

باتری های جداشدنی همان باتری هایی است که به راحتی با جدا کردن قاب پشتی گوشی موبایل قابل جدا شدن و تعویض بودند.

 

باتری گوشی جدانشدنی ( Non-Removable)

تکنولوژی جدید باتری های گوشی های هوشمند به صورت جدا نشدنی است البته که این ویژگی مطلق نیست و جدا کردن باتری توسط متخصصین  در زمینه تعمیرات گوشی موبایل همراه با دقت و مهارت قابل انجام است. از بارزترین ویژگی های این نوع باتری در مقایسه با باتری های جداشدنی در این است که شرایط مطلوب تری را برای طراحی ظریف تر و باریکتر  گوشی توسط طراحان و سازندگان فراهم می آورد.

 

مزایای باتری گوشی Non-Removable:

  • طراحی جذاب تر گوشی
  • عدم نیاز به قاب پشتی
  • باتری گوشی و قطعات داخلی کمتر در معرض خطر قرار می گیرد
  • قابلیت ضد آب بودن را برای گوشی موبایل ایجاد می کند
  • ردیابی راحت تر گوشی در صورت سرقت
  • عدم نفوذ گرد و غبار به قطعات داخلی گوشی

 

معایب باتری گوشی Non-Removable:

  • غیر قابل تعویض بدون نیاز به متخصص و ابزار های خاص

 

راهنمای خرید باتری گوشی

برای خرید باتری موبایل یا تبلت، باید پیش از اقدام از برخی جزئیات مهم و اساسی مطلع باشید. در این راهنما به طور مفصل در مورد این جزئیات توضیح ارائه شده است.
 

مولفه های اصلی که قبل از خرید باید در نظر بگیرید.

حتما باتری اصل خریداری کنید. این مهم ترین و بهترین توصیه ای است که باید بکار بگیرید. خرید battery غیر اصل یا تقلبی جز اینکه کمک نمی کند شما از موبایلتان مثل همیشه استفاده کنید، بلکه به آن آسیب هم خواهد زد! سعی کنید موقع خرید این گروه از محصولات حتما با کسی مشورت کنید که به اعتماد دارید و تخصص این کار را دارد.
هر وقت که باتری را خریداری کردید، عملکرد آن را تست کنید. به این معنا که اجازه دهید تا رسیدن به مرحله‌ی آلارم کاهش توان کار کند و از آن استفاده کنید. پس از آن battery را به شارژر وصل کنید و اجازه دهید 100 درصد شارژ شود و باز از آن تا حد ممکن استفاده کنید و در این بین، آن را به شارژ نزنید. داشتن عملکرد عادی مثل یک battery معمولی، به شما کمک می کند که بدانید battery خوبی خریده اید یا خیر.
 

چگونه باتری اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟

باتری های امروزی در عین داشتن قابلیت های خاص، مشکلات و ایرادات ِمخصوص به خودشان را دارند. بسیاری از آنها بعد از مدتی کارایی خود را از دست می دهند و بسیاری دیگر – البته battery های قابل جدا شدن – باد می کردند و دیگر قابل استفاده نبودند. جنس به کار رفته در این نوع battery های موبایل لیتیوم یونی است. به همین خاطر به خوبی می توانند تا چندین ساعت انرژی مورد نیاز را برای وسایل دیجیتال تامین کنند.
اگر به تازگی متوجه افت کیفیت و کارایی باتری گوشی خود شده اید، تنها نیستید. زیرا بسیاری از افراد در سراسر دنیا بعد از مدتی استفاده از تلفن همراه به این دردسر دچار می شوند. کاملا هم طبیعی است! پس از مدتی کارایی بهینه، یک battery از جنس لیتیوم یونی می تواند خاصیت اولیه اش را از دست بدهد. در نتیجه، باید آن را تعویض نمود.
حال، اگر برای خرید باتری موبایل اقدام کردیم، از کجا بدانیم در حال خریدن یک محصول اصل هستیم و فروشنده در پی سودجویی و پُر کردن جیب خود نیست؟ اول اینکه می توانید به کیفیت بسته بندی آنها توجه کنید. اگر نوشته های روی بسته بندی مطابق نوشته های battery نبود، یا از کیفیت چاپ بسیار پایینی بهره مند بود، باید بدانید که battery انتخابی کاملاً تقلبی است.
 

بسیاری از باتری ها – مثل مواد خوراکی – دارای تاریخ تولید هستند. شما می توانید تاریخ حک شده روی battery را با تاریخی که روی بسته بندی آن درج شده است مطابقت دهید. اگر چنین امکانی وجود نداشت می توانید به سراغ برچسبی بروید که دور ِباتری های اصل چسبانده می شود. این برچسب خود به تنهایی اطلاعات مربوط به battery مثل تاریخ تولید، ظرفیت، نام برند و ... را دارد. رنگ آن نیز ترکیبی از سیاه و نقره ای می باشد. اگر این برچسب وجود نداشت یا حتی اطلاعات روی آن مطابق با اطلاعات battery نبود، می توانید مطمئن باشید که محصول انتخابی، کاملا تقلبی است.
اگر هیچ یک از راهکاری های ارائه شده ممکن و میسر نبودند می توانید به سراغ ظاهر باتری بروید. ظاهر بسیاری از battery ها نسبت به اصل متفاوت هستند و شما باید با دقت فراوان این موضوع را کشف کنید. برای این منظور می توانید battery اصل گوشی خودتان را با محصولی که خریداری کرده اید مقایسه کنید. مثلا لبه battery های تقلبی با باتری های اصل کاملا متفاوت است. شما می توانید با کمی دقت و آزمون و خطا متوجه این موضوع شوید.

 

برچسب OEM باتری چیست؟

این کلمه – یعنی OEM – مخفف عبارت Original Equipment Manufacture است. به این معنا که کمک می کند شما متوجه شوید که باتری اصل خریده اید یا خیر. این برچسب منشا هر قطعه در یک وسیله الکترونیکی را تعیین می کنند؛ مانند موبایل یا لپ تاپ.

 

علائم خرابی باتری گوشی

حال، از کجا متوجه شویم که باتری موبایل یا تبلت ما خراب شده است؟ حتی اگر مثل همیشه کار می کند؟ تشخیص این موضوع سخت نیست. یکی از رایج ترین حالت ها این است که دائما شاهد خاموش شدن موبایل یا تبلت تان هستید. چه حین کار کردن و چه حین کنار گذاشتن این وسایل، ممکن است بی دلیل خاموش شوند. متخصصان اولین ایرادی که می گیرند به battery وارد می شود.
یک حالت دیگر که نشان دهنده خراب شدن باتری است این است که نمی توانید از آن استفاده کنید مگر اینکه فقط به شارژر متصل باشد. در چنین شرایطی باتری آنقدر زود خالی می شود که سریعا آلارم و اخطار خاموش شدن صادر می کند و سپس خاموش می شود؛ گویی در حال ریختن آب داخل ظرفی هستید که هرگز قرار نیست پُر شود!
مثل باتری های لپ تاپ، اگر battery عامل مهمی در داغ کردن بیش از حد بدنه است، پس یعنی خراب شده است. البته هر گرما و داغی نشان دهنده خراب بودن battery نیست. به طور معمول وقتی گوشی در حال انجام پردازش های پیچیده است داغ می کند. اما داغ کردن غیر عادی طوری که لمس آن باعث سوختن دست تان شود یا داغی مداوم و بی وقفه طوری که حتی وقتی از گوشی استفاده خاصی نمی کنید می تواند نمایانگر خراب شده باتری آن باشد.

 

تشخیص باتری خراب از سالم

شما می توانید یک باتری خراب را نسبت به یک battery سالم به راحتی تشخیص دهید. نشانه‌ی ظاهری مبنی بر خراب شدن آن باد کردن یا از ریخت افتادن آن است. وقتی یک battery سالم را کنار یک battery غیر سالم قرار می دهید به خوبی متوجه تورم روی آن می شوید.
اگر باتری ِگوشی شما قابل جدا کردن نباشد، نمی توان ظاهر آن را بررسی کرد. پس بهتر است آن را نزد یک متخصص ببرید تا او بررسی کند و متوجه شود که باتری عملکرد نرمال دارد یا خیر. گاهی هم می توان با نصب برنامه های ناظر بر عملکرد گوشی به خوبی متوجه این موضوع شد.
این برنامه ها به شما اعلام می کنند که وضعیت battery چگونه است. از جمله این برنامه ها می توان به Battery Guru، AccuBattery، Full Battery & Theft Alarm اشاره کرد. برنامه Full Battery & Theft Alarm به جز ارائه اطلاعات در مورد battery به شما کمک می کند در استفاده بهینه از باتری موبایل خود موفق عمل کنید. بنابراین بدین وسیله مدت زمان بیشتری می توانید از آن استفاده کنید. 

 

بهترین باتری گوشی

برای تشخیص و انتخاب بهترین باتری گوشی موبایل بهتر است به دقت توضیحات مربوط به انواع باتری گوشی را مطالعه و با مقایسه دقیق مزایا و معایب هر یک از آن ها ضمن در نظر گرفتن انتظارات و نیاز های خود بهترین نوع باتری گوشی را برای خرید انتخاب کنید.

 

مشاهده بیشتر